OUAGADOUGOU aneb krátká košule!

V závětří vypitého půllitru až po okraj naplněného touhou toho druhého, který nepřišel, odevzdaně civěla na blikající číslíčka automatu, který zásadně nikdy nic nikomu nevydal zadarmo, ostatně jak tomu u samozvaných výherních automatů bývá. Mel Gibson si usazen na barové židli o výšce menšího mrakodrapu vyhnal ze své hluboké vrásky na čele deci potu, opřel se loktem o pult a s lehkostí do sebe kopl panďuláka ginu. Kudu velký, který poskakoval před barem, snažíc se vyhnout černým dlaždičkám na šachovnicové černobílé podlaze, vypadal velmi zábavně, ale jako jedinci s obsedantně-kompulzivní poruchou mu nebylo pomoci. Zebra u karetního stolu se tak (nejen, že příšerně nahlas) urputně kuduovi smála, až ji z tlamy vypadla oboučelistní zubní protéza, od zeleného plátna na stole se odrazila a zakousla se do nosu překvapenému pásovci.

Šimpanz za barem se z doutníkem v koutku pokoušel velmi efektním způsobem namíchat nápoj Green Monkey, dupajíc v silné vrstvě střepů z nevydařených pokusů (respektive skleniček, které se mu zatracená práce nepodařilo chytit včas). Co chvíli si usrkl z piva přímo z pípy, aby nemusel špinit sklenice. Pán, co právě vyšel na ulici z bytu své milenky na rohu 62. ulice a páté Avenue se na zlomek vteřiny zamyslel.

Nebudete tomu věřit, ale fakt si u ní zapomněl ponožky.
Nevracel se, neměl totiž kam.
kam se totiž vytratilo spolu se všemi proč a zbylo jen tiché - aha.
To tak občas bývá. A pak už ani to aha nezbyde a člověk se jen může tiše modlit k Bohu, ve kterého nevěří a důležitě koulet očima, aby dal najevo, že něco není v pořádku. Naplní se tak princip světa shrnutý v premisu ORDER IN DISORDER.

Jestli teď pátráte po nějaké stopě, jež by vás zavedla zpět k logice věci a nemůžete najít onu správnou nitku za kterou zatáhnout, cítíte se zmatení, prázdní a přitom plní, šťastní a přitom v jádru rozpolcení šílenstvím chytrého hlupáka, šaška a komedianta, pokud tohle jste a nebo nejste nic z toho, pak vězte, že to znám. Ale jedno je jisté - Ona se dnes nedočkala.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

pravda, nitky moc nechytam, ale moc se mi libi to:" Nevracel se, nemel totiz kam. Kam se totiz vytratilo spolu se vsemi proc a zbylo jen tiche- aha" ... to je krasny..K