Příběh pokračuje: Schizofrenikova rána aneb Taktilní deprivace vrací úder!

Zvláštní.
Zvláštní, jak se člověk, ač obklopen tolika, a z drtivé většiny velmi milými, lidmi, cítí zvláštně sám. Podivné stavy schizofrenika, jehož jedna část se diví, co ta druhá cítí...aniž by k tomu či onomu byl nějaký důvod. Bloudím.

A občas nacházím. Hřejivé pocity skryté v jednom úsměvu, v jednom nepatrném gestu, v pohlazení, kterými lidé příliš šetří, v pohlazení slovy, v humoru, ve smíchu, ve společně prožívaném bytí. Je toho spoustu, co tu je. Je toho spoustu, co by mohlo být a není.

Možná, že někdy rozstříhání vlastního trička může být pro duši dost očisťující akt. Nesmysl, který se stává v okamžiku smyslem nejniternějšího pocitu žití. Zase je tu pár momentů existencionalistického plácání o plácání se mezi "realitou" a "skutečností". Obě jsou stejné a přesto každá tak jiná. Jedna navenek, druhá uvnitř. Ta ve mně křičí a zalyká se. Proč?

Zaobírání se ostatními stejně vždycky vede k sobě samému. Cesta vžívání se do druhých vždy nutně ústí v rozvahu nad sebou samým. Dávám si ještě šanci zjistit, jaký jsem. A dík za ty, co mi dávají šanci skrze poznání jich samých poznat sebe a naopak.

Celý svět je inverzí toho, co by se mohlo zdát jako pevně stanovené. Nic takového není. Stanovené je jen to, co si lidé za takové určí.

Je čas na segedín.

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Učiň ze svých zdánlivých slabostí silné stránky, protože opravdu silné jsou. To, že není nic jistý a jednoznačný v sobě nese Svobodu. Jistota neexituje, je to jen berlička, o kterou se rádi opíráme, abychom mohli snáze definovat sami sebe. A pro Tebe je škoda definice, zbytečně by Tě ohraničila...

Duchy řekl(a)...

řešení je tentokrát jednoduché jako facka (přičemž jde o absolutní příměr)

Anonymní řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
Mauglí řekl(a)...

Díky oběma:D Svoboda je prima, ale někdy ne tak docela sranda, jak by se mohlo zdát, že jo...svoboda je taky zodpovědnost..ať už odpovědnost sám za sebe, tím spíše za jíné, neni to žádná lehká věc i přesto, že se nedá zvážit...