Je to tu, kurňa....!

Otevřel jsem knihu R. Barthese Mytologie, kterou jsem si tento týden půjčil v (krásné) knihovně Filozofické fakulty Masarykovy univerzity v Brndě. Papírek, který z knihy vypadl - někdo ho zřejmě použil místo záložky- má zajímavý obsah!

Dovolte, abych se o něj s vámi podělil.

TVAROHOVÝ BERÁNEK

250 gr. margarínu (event. másla), 250 gr. cukru krupice, 250gr. netučného tvarohu, 250 gr. polohrubé mouky, 3 vejce, 1/2 prášku do pečiva, strouhaná kůra z omytého citronu, 50 gr. jader vlašských ořechů


Margarín a tvaroh dobře utřeme s cukem a vejci. Přidáme prosátou mouku, prášek do pečiva, nasekaná jádra ořechů a citrónovou kůru. Formu vymažeme tukem a vysypeme moukou, potom ji plníme těstem. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 45 minut. Ihned po vyjmutí z trouby ji vyklopíme a pocukrujeme.

DOBROU CHUŤ


Teď zpět ke avizované soutěži - možná už tušíte, hm? Ten(ta, to), který donese hotový výrobek (výpeček, výtr(o)ubek) na GROOVE YARD party v pátek 2.11., zajistí si tak velmi zajímavou a hodnoutnou cenu!!!*

*poukázka na dvě pohlazení vycpaného ptáka Noha v jedinečném nadnárodním cirkuse Tydlidát a Tydlidum (tato poukaázka se vztahuje jen na pohlazení v rámci štace v Biškeku*
*

**skutečná výhra bude "výherci" (kuchařce/ovi) vyplacena v (téměř) libovolném drinku na baru a podpořena vypůjčením vlastních saní tažených vlastní saní s plnou nádrží (též její vlastní). A to na celý víkend čítající pátek (navečer) , sobotu (od rána až do noci) a jako bonus i neděli (do 17 hod.). Výhra může být také proměněna za kamaše a hrnek grogu.

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

prosím, nepřetrhrni řetězec putovního receptu. Tento recept putuje v knihách již 40 let. Vlož ho do jiné knihy (nejlépe do knihovny v jiném městě), ať se ta dobrota dostane k co nejvíce lidem :-)))

Mauglí řekl(a)...

ano, uposlechnu a nepřetrhnu...Bojím se totiž, že by mě mohl postihnout krutý trest - třeba bych mohl mít dalších 20 let smůly a navíc by mi upadl jazyk a nikdy bych nemohl ochutnat ten zázračný beránkový výtvor...budu Proto poslušná ovečka hodná jako beránek a o recept se podělím s dalšími dychtivými čtenáři knihy o mytologii jazyka...:-)