Milý návštěvníku!

Tento příspěvek je věnován více či méně náhodným zbloudilcům a návštěvníkům tohoto (minimálně v myšlenkách) velmi (ro)zvrhlého a všenicříkajícího (ne-ne)blogu. Kolikrát jsem si již přál, aby mi všetvořivá GROOVovovová síla přiřkla trochu toho literárního talentu... Kolikrát jsem si již přál mít hlasivky černošského soulového zpěváka a zplna hrdla zapět "Storm is over...i can see the sunshine...!", kolikrát jsem úpěnlivě prosil všeprostoupivší hmotu jsoucna (i její nehmotu - pro zaslovochytavce - to inu záleží na úhlu po(d)hledu, vhledu, nádhledu a dalekohledu) o to, abych mohl zcela proniknout do tajů hudebního vnímání, ponořit se zcela všemi smysly, doslova synesteticky, do proudu hudební informace natolik, aby bylo dosaženo naprostého souznění duše a mysli, a nechat se celý prostoupit oním hudebním sdělením tak, abych dosáhl jakéhosi smíření se se stavem věcí pozemských. Ty v(d)ole, to jsou zas hruškoviny!

Přál bych si, abyste při návštěvě Grůvového dvorku nemuseli myslet na nic kromě:

  1. řetězce sociálních vztahů, do kterých jsme každý z nás začlěněni a kterými se do jisté míry zcela záměrně obklopujeme (ať již v podobě přítele, který vám opilý a zpocený visí na krku a oznamuje anglickým dialektem liverpoolského fotablového fanouška, že bude "nejzpíž zuaracet") - nebo snad uplétáte nové řetězce třeba tím, že se nenápadně boky otřete o slečnu/chlapce, který prochází právě kolem vás a v očích se vám leskne omluva, že bohužel nebylo kam uhnout, když je tu tak plno...přestože na parketu je pětadvacekrát více dlaždiček než lidí a barman musí nalévat sám sobě, aby jeho práce dávala nějaký smysl. Jak krásné je spojit si silné citové zážitky s hudbou..ať je Vám tedy groove nápomocen k uvědomění si citů..k sobě, k blízkým i vzdáleným..
  2. na to, že je tu hudba, která aspoň na moment odnáší vaše starosti za ty velké dřevěné dveře, kde na vás možná čekají...ale je tu i naděje, že venku v té zimě umrznou a vy je s rozběhem, třeba s pomocí někoho blízkého, nakopnete a roztříštíte na milion malých kousíčků. Problémy tu neexistují - groovový dvorek by měl být zónou smíru, zónou společně sdíleného požitku z hudby, společného tanečního potu, úsměvu a uvolněných duší, jež se vznášejí jako balónky u stropu s nápisem "pohoda, groove".
  3. Jednou, až si přečtu po sobě všechno, co jsem zcela bezmyšlenkovitě, tedy bez promýšlení - jen arytmickým ťukáním do různě vzhlížejících kláves mé černé klavesnice - zplodil, zhrozím se, zavřu se na WC a budu tam tak dlouho, dokud nezplodím něco doopravdy velkého, hodnotného, takového, aby to stálo za to ukázat celičkému světu, či alespoň neurčité komunitě pozorovatelů, která snad ze soucitu k labilnímu autorovi čte tento (nene) blog a vytváří si tak o něm jediný a správný úsudek - ano, přátelé, přiznávám se, jsem blázen. A jako blázen si zasloužím zvláštní zacházení. Chci postel v podkroví starého patrového domu. Velmi starého!

Ano, to bych rád. Masivní dubové trámy by křížily můj obrovský obývací pokoj a stará parketová podlaha by si se mnou denně povídala. Oknem do ulice bych hleděl na protější dům a před ním pozoroval šedovousého staříka zametajícího prach a listí před svým nádherným květinářstvím. Stařík by měl velký narudlý nos, tak jak ho staří lidé mívají, a dvě obrovské uši s protáhlými boltci, tak jak to staří lidé mívají. Co chvíli by se musel zastavit, opřít se koště a ukazováčkem pravé ruky popostrčit své obrovské oválné brýle po nose, aby mu z něj úplně nesklouzly. Někdy by na mě vzhlédl, mile se usmál a pokynul mi do okna tím hřejivým a elegantním způsobem, jak to můžou umět jen staří květináři…
Od okna na severovýchodní straně bych prošel napříč obývacím pokojem a velkými skleněnými dveřmi bych vklouzl na terasu s výhledem do parku. Sedl bych si ke stolku a připálil si dýmku. Pozoroval bych lidi na kolech mihotající se v aleji žloutnoucích a napůl zoranžověných javorů v dáli.

Němel bych si dělat úsudky o ostatních lidech, když si netroufnu to samé ani u sebe...

Dobrou noc, milí surrealisté!žasnu na svým vlastním smyslem pro nesmysl...asi potřebuju zresetovat...zkusím to inu..už brzy za pultem...a vy budete

VÍTÁNI HLASITÝM NAZDÁÁÁR!

Žádné komentáře: